Fotograaf

Anita Oskam

Anita Oskam, fotograaf. Rond 1990 kocht ik mijn eerste échte camera, een tweedehands spiegelreflexcamera, omdat ik graag bijzondere foto’s wilde maken en dit niet lukte met de compact-camera die ik op dat moment had.In de jaren die volgden heb ik diverse fotografie-workshops gevolgd om me verder te ontwikkelen. Eind 2019 volgde ik een workshop abstracte fotografie, een feest van herkenning omdat dit heel goed aansluit bij mijn manier van fotograferen, kijken, verwonderen en ontdekken van de schoonheid wat voor je lens verschijnt. Vervolgens heb ik bij de Academie voor Abstracte fotografie opleidingen gevolgd en in 2021 startte ik met de vakopleiding Fotografie bij de School voor fotografie in Utrecht.


Bart Maat

Bart Maat is politiek fotograaf voor het ANP en maakt een podcast over fotografie, ANP Beeldspraak. Daarnaast geeft hij lezingen over beeldvorming in de politiek. Na een opleiding aan de Fotovakschool, begon hij in 2010 als nieuwsfotograaf in Den Haag. Met zijn ‘functie-elders’-foto won hij de Zilveren Camera 2021, de ANP Nieuwsfoto van het jaar en de Prinsjesfotoprijs, de prijs voor de beste politieke foto van het jaar.


Daantje Bons

Oneerbiedig. Mooi. Ongemakkelijk. Schattig. Rauw. Seksueel. Slim. meisjesachtig. Krachtig. Intiem. Zoveel termen die kunnen worden gebruikt om het werk van Daantje Bons te beschrijven, lijken tegenstrijdig, maar zijn volkomen logisch als je haar afbeeldingen ziet.


Ellen Brouwers

‘Kunst hoort bij iedere opdracht’.  Bij ieder opdracht ga ik me verdiepen in de historie van de betreffende plek. Het ontwerp krijgt hierdoor altijd een persoonlijk karakter. Ik vind het belangrijk de geschiedenis te verbinden met het heden.
Mijn glaskunst leent zich hier in het bijzonder voor en heeft bewezen een sterkte toevoeging te zijn in oude en nieuwe gebouwen. 


Erik Klein-Wolterink

Ik bouw met beelden, maak visuele biografieën, in de vorm van fotomontages en stop-motion films. Mijn werk is in de basis documentair, maar lijkt door beeldcombinaties strijdig met de werkelijkheid. Daarin zit voor mij een interessante paradox. Ik streef als een cartograaf naar objectieve totaalbeelden. Dit bereik ik door keuzes te maken, die per definitie juist subjectief zijn.


Govert de Roos

Al sinds jonge leeftijd is Govert de Roos (Amsterdam, 1952) gefascineerd door fotografie. Op veertienjarige leeftijd kocht de timmermanszoon uit Amsterdam Oost na lang sparen een eigen camera. Een Yashika-Mat van Japanse makelarij en niet veel later schoot hij zijn eerste ‘ster’. Dat was een portret van Nina Simone in het Concertgebouw te Amsterdam.


Harm van den Broek

Harm van den Broek is een meester in het bouwen van sfeer al dan niet rond een bord lekker eten. “Opvallend aan mijn fotografie is de echtheid. Geen overtrokken gladde studioplaten, maar ongecompliceerde foto’s met sfeer en smaak”. De fotografie kan in de eigen studio in Oud Beijerland, maar ook op locatie fotograferen is geen probleem.


Jan-Dirk van der Burg

Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert, filmt, maakt fotocomedy en is de huidige Fotograaf des Vaderlands. Jan Dirk van der Burg herschikt zijn portfolio én de wereld in zijn laptop en komt met verbijsterende resultaten. Het begrip diashow naar een nieuwe dimensie. Als je bent uitgelachen, is je blik op de mensheid nooit meer hetzelfde.


Jeroen Toirkens

Jeroen Toirkens, fotograaf en filmmaker, heeft het leven over de hele wereld gedocumenteerd, waarbij hij de landschappen van afgelegen plaatsen en de mensen die tot bloei zijn gekomen door een wederzijdse relatie met dat land, benadrukte. Van het Noordpoolgebied van Alaska, Noorwegen en Groenland, via Centraal-Azië, Rusland en Mongolië, spreekt Toirkens werk over klimaat, voedsel, water, onderdak, nomadisme, traditie en globalisering.


Jorgen Janssens

Mijn specialiteit is het vastleggen van de veranderende omgeving. Hiervoor volg ik renovaties, verbouwingen en veranderingen in het kader van de stadsontwikkeling. Daarnaast fotografeer ik ook evenementen voor het Stadsarchief van Breda zodat het visuele geheugen van de stad up to date blijft.


L.J.A.D. Creyghton (Bert)

Creyghton studeerde in 1984 af aan de afdeling fotografie en audio-visuele vormgeving van de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Nadat hij zich had gespecialiseerd in portretfotografie voor Nederlandse en buitenlandse tijdschriften, legde hij zich toe op het landschap, meer bepaald op het landschap als persoonlijke dan wel collectieve herinnering.


Leonard Walpot

Het fotograferen van een huwelijk betekent voor ons: het maken van jullie herinneringen. Het bewaren van kostbare momenten en bijzondere emoties, dat is wat een bruiloft zo bijzonder maakt. Er is geen andere dag in je leven waar zoveel mensen om wie jullie samen geven bij elkaar komen en samen lachen, huilen en de liefde vieren. De foto’s van jullie trouwdag zijn het middel om die herinneringen te kunnen koesteren.


Marina Murasheva

Geïnspireerd door oude meesters uit de Gouden Eeuw, Caravaggio en Griekse Mythologie. Fotograferen van portretten, beauty en stillevens, samen met mode-editorials. Werken met natuurlijk licht en flits in studio en op locatie.


Patricia Steur

Patricia Steur is sinds 1980 een succesvol zelfstandig fotograaf.Haar fotografische interesses variëren van portretten van beroemdheden tot tribale tatoeages, van rock-‘n-roll tot human interest. Ze heeft voor veel tijdschriften gewerkt, waar ze beroemdheden fotografeerde en cd-hoezen fotografeerde.


Peter de Krom

Voor het maken van vrij werk verhuisde ik in 2010 voor vijf jaar terug naar Hoek van Holland. Een eigenaardig Rotterdams dorp dat 30 kilometer verwijderd ligt van het stadhuis en wordt omsingeld door het Westland. Het is een plek die ik nooit heb begrepen, ondanks 25 jaar ervaring als ‘Hoekenees’.


Peter van den Kerkhof

Welkom op de website van Peter van den Kerkhof Fotografie. Dankzij 30 jaar ervaring ben ik een echte allround fotograaf.  Opdrachtgevers die kwaliteit en service belangrijk vinden zijn van harte welkom!

 


Ramon Mangold

Ramon Mangold (1980) studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de kunstacademie te Breda; St. Joost. Gedurende deze studie verdiepte hij zich tevens in (kunst)filosofische vakken aan de faculteit wijsbegeerte van de UvT.  Na het afronden van zijn opleiding is hij actief binnen de documentaire- en journalistiekefotografie.
Hiernaast houdt hij zich bezig met pop- en concertfotografie.


Ron Magielse

Na zijn studie was hij geruime tijd werkzaam in verschillende disciplines binnen de fotografie, van autonoom tot commercieel. Van zijn hand verscheen zowel bedrijfsdrukwerk als in eigen beheer  uitgegeven vrij werk. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk toegelegd op journalistieke en documentaire fotografie. Hij publiceert in dagblad BN/De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en de PZC.


Rudi Huisman

Meer dan drie eeuwen en vele technologieën zijn doorgegeven nadat Rembrandt zijn beroemde schilderijen maakte in de 17e eeuw, de Nederlandse Gouden Eeuw. Toch is Rembrandts manier van lichtgebruik beroemd en gebruikt door veel moderne kunstenaars. Onder hen fotograaf Rudi Huisman. Huisman staat bekend om zijn portretten uit de Gouden Eeuw.


Sander van der Wel

Fotograferen gaat bij mij om gevoel. Het is voor mij belangrijk dat een foto een bepaald gevoel uitstraalt. Tijdens het maken van de foto is dit gevoel al aanwezig. Niet alleen het eindresultaat vind ik belangrijk, maar vooral ook de weg ernaartoe. Ik vind het een uitdaging om alle elementen om een goede foto te maken, precies goed te krijgen.


Tom Meerman

Ik fotografeer. Ik praat over fotografie. Ik zet mensen aan om te fotograferen. Foto’s zijn beelden van fotografie zoals woorden dat zijn van taal!


Ton Hendriks

Ik maak eigen portretseries over documentaire onderwerpen. Onder andere: Global Street Child, over straatkinderen wereldwijd.  Ik heb een leerboek geschreven over fotografie, voor cursuscentra en academies, met de titel: Beeldspraak, over de fotografie als visuele communicatie.


Wigo Worsseling

Wigo Worsselingis een Urban Explorer en is altijd op zoek naar vergane glorie; een oud pand waarvan de buitenkant schreeuwt om binnen te worden verkend en gefotografeerd. Is het verlaten? Mag ik naar binnen? Is het veilig en zonder enige bewaking? Er wordt een ingang gevonden, niets wijst op de aanwezigheid van mensen.