Basis cursus dag – 4
De thuisopdracht maak 3 foto’s met contrasteerde kleuren en houd rekening met je compositie
Rood-Groen, Blauw-Oranje en Geel en Paars



De laatste les. De flitser op de camera mag aan. Een korte uitleg over flitsen en vooral leren om indirect te gaan flitsen anders krijg je van die harde schaduwen op de muren en dergelijke. Ook het gebruik van allerlei hulpmiddelen als een defuskap en dergelijke worden besproken. Sander had er niet zo heel veel mee en juist de School voor Fotografie vond het een geweldig ding. Smaken verschillen dus. Ik heb maar de laatste geloofd en gebruik incidenteel ook die defuskap als ik niet indirect kan flitsen. De interne flitser van de gemiddelde camera is eigenlijk waarde loos voor een foto maar wel weer handig om andere flitsers mee aan te sturen. Natuurlijk kun je wel is een invulflits maken met de interne flitser van een DSLR camera maar het beste resultaat is toch een lossen opsteek flitser
De Digitale workflow van Sander wordt uitgelegd en ook hier zullen de meningen over uiteen lopen en ik denk dat iedereen daar zijn eigen draai aan moet geven hoe je je foto’s opslaat en hoe je ze verwerkt maar wel belangrijk is je back-up. en ik geloof ook echt dat he minimaal 2 back-ups moet hebben om er zeker van te zijn dat je data nog onbeschadigd op een back-up staat. Als je een back-up hebt en je schijf gaat kapot is ineens je back-up het origineel geworden. Dus als de back-up de fout mee gekopieerd heeft heb je niets meer.
Het verschil tussen RAW en jpg is uitgelegd hier ben ik kort over RAW. geen discussie mogelijk. en de verschillende bewerkingsprogramma’s met hun voor en nadelen zijn kort besproken. Mijn keuze is inmiddels gevallen op Lightroom clasic CC en Photoshop CC.
De volgende les is eigenlijk een op zichzelf staande workshop dierentuin fotografie en ik heb dan ook een DSLR ofwel een digitale spiegelreflex camera.
En na afloop van de vier leuke en leerzame lessen voor alle cursisten een Certificaat… Zo leuk